Cover-afbeelding

Dit is Stadia's strategie rond exclusieve games en eigen gamestudio's

Stadia krijgt een eigen gamestudio in de Canadese stad Montreal. Googles vice president van Stadia Games & Entertainment doet de volledige strategie uit de doeken.

Stadia-gamestudio

Google heeft bekend gemaakt hoe het zijn cloud-gamingdienst Stadia van exclusieve gametitels wil voorzien. In een blogbericht praat Googles vice president van Stadia Games & Entertainment, Jade Raymond, over de allereerste gamestudio die in het Canadese Montreal is opgericht. Momenteel wordt daar gewerkt aan de eerste, eigen spellen die door Google zelf worden ontwikkeld exclusief voor Stadia.

Lees ook:

Al wil Google duidelijk meer investeren dan slechts in één eigen studio. "We hebben een plan dat bestaat uit meerdere eigen studio's", benadrukt Raymond uit in een interview met gamesindustry.biz. Volgens haar komen er elk jaar nieuwe first-party-titels, en ook jaar na jaar zullen er meer games volgen. Google wil ook de kracht van zijn datacenters benutten om zo Stadia-spellen mogelijkheden te geven die eerder niet te vinden waren in andere games.

Stadia Premiere Edition

Unieke spelfuncties

Als voorbeeld praat Raymond over slimmere NPC's die kunnen werken met de Google Assistent. Dat is Googles digitale hulp op telefoons en smart speakers die gebaseerd is op artificiële intelligentie. Op die manier zou je een meer realistische interactie kunnen hebben met NPC's in een spelwereld. Stadia zou verder ook een meer betere toepassing van berekeningen omtrent zwaartekracht en fysica kunnen aanbieden in spellen. Een ander voorbeeld is een documentaire in YouTube waarbij een game te zien is die je dan meteen kan spelen door op Stadia te klikken.

Lees ook:
Stadia interface en verpakking

Bij de lancering van Stadia zullen gamers nog geduld moeten hebben alvorens de eerste exclusieve games beschikbaar zullen zijn, want dan zal Stadia vooral games van derde partijen aanbieden. Je vindt hier alvast een overzicht van de beschikbare games.

Pas rpnd het einde van 2020 zullen we de eerste game te zien krijgen die door Stadia Games & Entertainment is gemaakt. Google wil wel alvast die leegte wegwerken met zogenaamde second-party-games. Dat zijn spellen van onafhankelijke gamestudio's die speciaal voor Stadia worden ontwikkeld.

Stadia zal op 19 november gelanceerd worden en dan krijgen de eerste gamers hun Founder's Edition-bundel. Founder's Edition is momenteel wereldwijd uitverkocht, maar wie nog steeds sneller met Stadia aan de slag wil kan zich wenden tot het Premiere Edition-pakket.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'