Cover-afbeelding

Stadia-controller werkt nu draadloos met chrome op de pc

Je kan voortaan draadloos met de Stadia-controller gamen op je pc vanuit de Chrome-browser. Het Stadia-team maakt nu bekend dat je je Stadia Controller voortaan via wifi kan koppelen.

Stadia-controller en Chrome

Als je op Stadia-speelt vanuit de Chrome-browser en de Stadia.com-website op de pc, dan kan je dat met muis en toetsenbord of via de Stadia-controller. Tot voor kort werkte die laatste enkel in combinatie met de usc-c-kabel op pc, maar in een recente aankondiging maakt het Stadia-team bekend dat daar verandering in komt.

Lees ook:

Eerder raakte al bekend dat het Stadia-team werkte aan die draadloze ondersteuning en dat er alvast een update beschikbaar is voor de Stadia-controller. Nadat je die update hebt geïnstalleerd ga je nu naar Stadia.com om je controller via wifi te verbinden. Tik op het icoontje met de controller en start je controller met de Stadia-knop. Voer daarna het patroon uit dat op het scherm verschijnt om te koppelen, en tot slot krijg je de bevestiging dat je controller is verbonden.

Gamen op je telefoon

De Stadia-controller werkte voordien al wel draadloos in combinatie met je tv en de Chromecast Ultra. Je moet nu enkel de controller met een kabel aansluiten als je wil gamen op je telefoon, maar we verwachten dat Google ook binnenkort die beperking zal wegwerken. Hier lees je onze tips voor gamen op je Android-telefoon.

Kijk jij ernaar uit om te draadloos te gamen op je pc? Gebruik jij de Stadia-controller, een van de andere controllers of muis en toetsenbord om te gamen op pc? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien67 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'