Cover-afbeelding

Cross-platform op Google Stadia, hoe speel je samen met pc en console?

Google Stadia ondersteunt cross-platform play waardoor je in theorie tussen verschillende consoles en Stadia zou kunnen samenspelen, hoe werkt dat precies?

Met zijn allen

Cross-platform play is de feature die vaker wordt gebruikt door gameontwikkelaars om spelers op verschillende consoles (zoals een PlayStation en een PC) samen kunnen laten spelen. De vraag is nu echter hoe dat precies werkt bij Google Stadia.

pro controller 2

We weten namelijk niet of Google Stadia crossplay zal toelaten met consoles zoals de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Het is al wel mogelijk met apparaten waar Stadia op kan draaien zoals Chromebooks, Pixel smartphones en de Chromecast. Maar dat kunnen we niet echt onder cross-platform scharen omdat het eigenlijk allemaal op Stadia gebeurt.

Google Stadia

Wat een onderdeel is van cross-platform is de cross saves, oftewel het opslaan van je vooruitgang op één platform zal je toestaan om vanaf die save verder te spelen op het andere platform. Momenteel is het alleen Destiny 2 dat daar handig gebruik van maakt, maar volgens Jade Raymond zijn de plannen om crossplay beschikbaar te maken voor 'first party'-titels, via Androidcentral. Dat zijn games die voor Stadia worden ontwikkeld.

Google Stadia

Cross-platform is dus wel een agendapunt binnen het team achter Google Stadia, maar voorlopig is er nog weinig over bekend. We zijn benieuwd of de streamingdienst voor videogames met de traditionele platforms zal mengen om de gebruikers de beste game-ervaring te bieden.

Het lijkt er wel op, maar met wie zal dat als eerste gebeuren? Wat denk jij? PlayStation, Xbox, Nintendo? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep! Lees ondertussen hier over je gameplay-clips en hoe ze op te slaan op Stadia of bekijk hoe een gebruiker Stadia kon casten via zijn Pixel 4XL.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke116 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!