Cover-afbeelding

Stadia werkt nu met elke Chromecast Ultra-stick

Google Stadia werkt nu met elke Chromecast Ultra-stick, dat heeft Google bekend gemaakt. Google heeft de update recent uitgerold naar de Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra

Een van de grootste troeven van Stadia is de vrijheid om te spelen op je favoriete scherm dat in verbinding staat met een internetverbinding. Google is nu een stap dichter gekomen om die belofte waar te maken, want op zijn Twitter-account kondigt het bedrijf aan dat elke Chromecast Ultra voortaan met Stadia zal werken na een update die het heeft uitgerold.

Voordien konden gebruikers enkel de streaming stick gebruiken die onderdeel uitmaakt van hun Founder's- of Premiere Edition-pakketten. Op die Ultra-sticks was firmware geïnstalleerd die nog niet beschikbaar was voor sticks die apart zijn aangeschaft. Je kan nu voor het eerst Stadia spelen op alle tv's in je huis, als ze beschikken over een Chromecast Ultra.

Andere Chromecast-modellen

Voorlopig komt er nog geen ondersteuning voor andere modellen van de Chromecast, zoals de derde generatie die later gelanceerd werd dan de Chromecast Ultra. Wat de Chromecast Ultra onderscheidt van andere sticks is de ondersteuning van een 4K-resolutie bij het streamen. Je leest hier alles over de kwaliteit waarin je Stadia-games kan spelen.

De stick komt ook met een ethernetpoort, waardoor je bedraad kan gamen aan de hoogste snelheid en met de minste latency. Dat wil zeggen met een beperkte netwerkvertraging. Je leest hier alles over de netwerkvertraging die optreedt bij de verschillende manieren waarop je kan spelen met Stadia.

Laat van je horen!

We verwachten dat Google op termijn ook Stadia zal laten werken op andere Chromecast-modellen, maar dan met een maximale Full HD-resolutie. Wanneer dat zal zijn, is nog maar de vraag. Heb jij een Chromecast Ultra en vind jij de resolutie belangrijk bij het gamen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel, en laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien77 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'