Cover-afbeelding

Stadia laat je eindelijk gamen in 4K-resolutie met je Chrome-browser

Je kan nu ook vanuit je Chrome-browser spelen aan de hoogste resolutie die Stadia ondersteunt. Google rolde in stilte 4K-functionaliteit voor Chrome uit naar Stadia-gamers.

4K in Chrome

Een van de balangrijkste voordelen van Stadia is dat je kan spelen op een scherm naar keuze. Of dat nu je tv, pc-monitor of het scherm van je telefoon is. Een probleem dat al sinds het begin aanwezig is met Stadia is dat gamen op je pc via je browser nooit dezelfde goede ervaring oplevert als spelen op je tv met de Chromecast Ultra-stick.

Google heeft die ervaring voor pc eindelijk gelijk gemaakt, want 4K is nu ook beschikbaar als je gamet met je borwser. Dat merkte een gebruiker van Reddit op toen hij op zijn pc de verbindingskwaliteit bekeek in Stadia. Op zijn screenshot zie je duidelijk dat hij speelt in een 4K-resolutie en verschillende gebruikers meldden vervolgens in de Reddit-thread dat de functie ook voor hun actief is.

Stadia 4K Chrome PC

Hoe werkt het?

Je hoeft niks te toen om via Stadia te spelen aan de hoogste resolutie, want Stadia kiest automatisch voor 4K als de bandbreedte van je internetverbinding minstens 35 Mbps haalt. Belangrijk is alleen dat je een abonnee bent van Googles Stadia Pro-abonnement, want één van de voordelen van Pro is dat je kan spelen aan de hoogste resolutie en met surround-geluid. Googles abonnement voor Stadia kost maandelijks 9,99 euro. Het is goed om te zien dat Google die belofte nu ook kan waarmaken voor pc-spelers, al werkt nog niet elke game daarom al met 4K.

Stadia Pro winkel

Stadia Pro komt met nog meer voordelen, want je krijgt maandelijks ook gratis spellen zolang je abonnee blijft. Doorgaans gaat het om twee titels die je elke maand kan claimen, maar in maart waren dat er voor het eerst drie. Als je je abonnement opzegt, verlies je toegang tot die games, maar je voortgang blijft wel bewaard en je kan opnieuw met de spellen aan de slag als je je weer abonneert. Als laatste levert Stadia Pro ook extra kortingen op in de Stadia-winkel.

Laat van je horen!

Eerder maakte Google het ook mogelijk om screenshots en gamplayclips te bekijken op je pc. Ben jij tevreden met de ondersteuning voor 4K in de Chrome-browser? Welke 4K-monitor heb jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Sebastien Marien

    Sebastien Marien77 artikelen

    Speelde als twaalfjarige arcade-games op zijn pc met een emulator en heeft nu een stevige bibliotheek op Steam. Seb wisselde ook tussen de platformen van Sony, Microsoft en Nintendo, maar nu is het tijd voor de 'Future of Gaming'