Cover-afbeelding

Nieuwe ASUS ROG Smartphone komt standaard met Google Stadia

De nieuwe ASUS ROG smartphone zal verschijnen met een geïnstalleerde versie van Google Stadia, dat begint waarschijnlijk met de ROG Phone III.

On the road

Google Stadia zal gedownload en geïnstalleerd komen op de nieuwste ASUS ROG smartphones, via 9to5google. Nadat Google onthulde dat het de ondersteuning voor de streamingdienst voor videogames zou uitbreiden naar meer telefoons, lijkt de ASUS ROG de eerste te zijn die daar ten volste gebruik van maakt.

pro controller 2

ASUS en Google zijn een partnerschap aangegaan om die visie in de realiteit te brengen, de deal duurt tot 2021 en is van toepassing in elk land waar Stadia momenteel toegankelijk is, dat zijn: Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Canada, Finland, Ierland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Google Stadia

ASUS is dankzij die deal de eerste producent van 'gaming' smartphones die een deal aangaat met de streamingdienst. Andere producenten van krachtige telefoons zijn onder meer Razer, Xiaomi’s Black Shark en Nubia, we weten nog niet of/wanneer zij instappen. Die laatstgenoemden hebben meer interesse getoond in mobiele titels.

pixel op smartphone android ios app

We zijn benieuwd hoe de marketing-strategie zich gaat vormen rond de ROG Phone III, en hoe soepel de beste games die Stadia te bieden heeft zullen draaien op het apparaat. We gaan er ook vanuit dat Stadia Base op het moment van de release van de nieuwe ASUS-telefoon beschikbaar is zodat iedereen ervan kan genieten.

Lees hier alles over de korting op Borderlands 3 en NBA 2K20 die je nu nog kan pakken en ontdek meer over de Uplay-samenwerking met Google Stadia en wat dat inhoudt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!