Cover-afbeelding

Amazon komt volgend jaar met concurrent voor Google Stadia

Amazon zou van plan zijn om met een eigen videogame-streamingdienst te komen volgend jaar, dat blijkt uit een recent gerucht.

Amazon cloud-gaming

Volgens bronnen van CNET zou Amazon in 2020 met een eigen streamingdienst voor videogames willen komen om te kunnen concurreren diensten als Google Stadia, Project xCloud en PlayStation Now. Concreet probeert Amazon vacatures te vullen met experts op het gebied van gamen om de nieuwe streamingdienst te ontwikkelen.

twitch prime amazon streaming

Amazon is tevens de eigenaar van de populaire streamingwebsite Twitch.tv dus een integratie daarmee staat zeker op het programma. Verder meldt The Verge dat er nog andere vacatures zijn verschenen voor het cloud-team, daar staat ook te lezen dat het bedrijf gelooft dat gaming groter zal worden tot iets wat "verbindt, samenwerkt, strijdt en dingen maakt'"

Amazon Web Services

amazon stock

Amazon beheert al jarenlang zijn Amazon Web Services (AWS), dat is de eigen clouddienst van het bedrijf. We weten dus dat het bedrijf, anders dan bijvoorbeeld Sony, de nodige technische kennis aanwezig heeft om een goede cloud-gamingdienst uit de grond te stampen.

Voor meer over Google Stadia kan je hier de games zien die bij launch beschikbaar zijn en lees ook over het eerste hardware-gadget voor je Pixel-telefoon. Denk jij dat Amazon met de gebundelde krachten van Twitch een geduchte concurrent voor Stadia kan presenteren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen in onze PlayStadia-groep op Facebook

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!