Cover-afbeelding

Google Stadia: Wat gebeurt er als je verbinding wordt verbroken?

Google Stadia is de cloud gaming dienst van Google waardoor je over het netwerk videogames kan streamen en spelen, maar wat gebeurt er nu wanneer die verbinding wordt verbroken?

Altijd het verkeerde moment

Google Stadia is de streamingdienst voor videogames waarbij de speler verbinding maakt met een datacenter van Google om de games te kunnen streamen. Dat vraagt een degelijke WiFi-verbinding, waar je hier alles over leest, die bovendien betrouwbaar is en niet de hele tijd wegvalt. Wat gebeurt er eigenlijk als je de verbinding met het datacenter verliest tijdens een game?

the claw google stadia gadget smartphone pixel

Volgens Google heb je bij een 'disconnect' 10 á 15 minuten om weer verbinding te maken. Als je dat lukt binnen die tijd kom je weer in de game terecht op het punt waar je eindigde. Gizmodo meldt dat er geen 'auto pauze' is bij een 'disconnect' dus de NPC's (Non Playable Characters) zullen tijdens die 10-15 minuten gewoon doorgaan met hun taken.

Ja of nee?

Op Reddit schrijft gebruiker EvolveYourGame zijn ervaring tijdens een 'disconnect' in Shadow of the Tomb Raider. “Ik speelde Shadow of the Tomb Raider en mijn internet vloog eruit. Stadia was slim genoeg om te weten dat ik het niet had afgesloten, maar dat ik losgekoppeld was. Ik opende de game en dacht dat ik alles overnieuw zou moeten doen, maar de game was gepauzeerd en ik kon weer beginnen vanaf waar ik de verbinding had verloren.” Dat is dus anders dan Gizmodo berichtte. Op een andere thread op Reddit staat ook dat de game wél pauzeert bij een 'disconnect'.

Dat gebeurt wanneer je binnen die tijdsperiode weer in staat bent om verbinding te maken, als het langer duurt dan het geschatte kwartier dan word je teruggestuurd naar het laatste checkpoint in je game. Volgens Techradar is er ook geen automatische pauze wanneer je de verbinding verliest. Daar wordt wel gezegd dat je de 'disconnect' aan kan zien komen. De graphics zullen namelijk eerst verlaagd worden omdat Stadia er alles aan doet om verbonden te blijven.

Wat denk jij voorlopig van Google Stadia? De dienst is bijna een week uit en heeft genoeg voor – én tegenstanders, lees hier wat onze redacteurs ervan dachten en Sebastien evalueerde de dienst in de eerste dagen na de launch. Zit jij al in onze Facebook-groep? Join ons via deze link!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!