Cover-afbeelding

Google Stadia: welke internetsnelheid heb je nodig?

Google Stadia maakt het mogelijk om te gamen via de cloud nodig. Je hebt dus geen hardware zoals een pc of een console nodig om met Google Stadia te kunnen gamen. Wat wel een centrale rol speelt, is een snelle internetverbinding. Met de online tool van Stadia kan je zelf controleren of jouw verbinding er klaar voor is.

Welke internetverbinding heb je nodig?

Met Google Stadia heb je dus geen dure console of krachtige pc meer nodig. Een snelle internetverbinding is het enige dat je nodig hebt.

Google raadt een internetsnelheid aan van minimaal 10 Mbps om Stadia in 720p te kunnen gebruiken. Snellere verbindingen kunnen zorgen voor een streamingkwaliteit tot 4K, afhankelijk van de verbindingssnelheid. In de afbeelding hieronder zie je dat Stadia met verschillende snelheden werkt.

> 10 Mbps - streamen in 720p

> 20 Mbps - streamen in 1080p

> 30 Mbps - streamen in 4K

> 35 Mbps - streamen in de hoogste resolutie

Google Stadia concept

Internetverbinding testen

Stadia heeft een handige online tool in het leven geroepen waarmee je je internetverbinding kunt testen. De tool geeft na de test feedback over de exacte mogelijkheden die jij met Stadia hebt, gebaseerd op de internetsnelheid.

> Internetsnelheid testen

Stadia internetsnelheid testen

Mijn internetverbinding is niet snel genoeg

Ben je gezakt voor de test omdat je internetverbinding niet snel genoeg is? Dan zal Google je aanraden om je internetverbinding te upgraden. Je kan hiervoor contact opnemen met je internetprovider en hen vragen wat de mogelijkheden zijn of andere providers raadplegen.

Stadia internetverbinding testen

Je kan ook je wifi-signaal versterken door een extra wifi-acces point of een powerline adapter aan te schaffen. Een ander mogelijkheid is om je desktop of laptop via een ethernetkabel met je router te verbinden. Deze opties hoeven niet altijd voor een snellere internetverbinding te zorgen. Als dit het geval is, kun je het beste even contact opnemen met je internetprovider.

Heb jij de snelheid van je internetverbinding al getest? Wat was het resultaat? Laar het weten in de reacties!

  • Claudia Rahanmetan

    Claudia Rahanmetan14 artikelen

    Ik leef voor Android, sushi en gif'jes.