Cover-afbeelding

Kan je games delen met je vrienden of familie op Google Stadia?

Google Stadia is de streamingdienst voor videogames van Google, uit de community komt de vraag of je games kan delen met anderen via je Stadia-account, wij zochten het uit.

Hoe meer zielen...

Google Stadia laat spelers toe om zonder fysieke game-aankopen of downloads toch een aantal mooie games te streamen vanuit een datacenter van Google. Kunnen spelers echter hun digitale aankopen delen met anderen zoals dat op de huidige generatie consoles het geval is? Het lijkt er niet op, al zou het in de toekomst wel een feature kunnen worden.

Je kent het wel, een vriend heeft de nieuwe Call of Duty gekocht en jij wil hem ook spelen. Waar je vroeger simpelweg de CD uitwisselde met elkaar, gaat dat nu iets anders. Games delen op de huidige generatie consoles gaat via het inloggen op een andere account via jouw console. Vervolgens kun je de game in kwestie downloaden en spelen. Dat werkt trouwens ook voor extraatjes zoals DLC (Downloadable Content) op de PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch (alleen laat Nintendo het niet toe dat twee spelers tegelijk op de game spelen).

Kan het ook op Google Stadia?

google stadia controller

Hoe meer vreugde!

Het antwoord is simpelweg, nee, nog niet. Een officieel statement van Google stelde dat we nog even geduld moeten hebben, dat aangeeft dat er wel over wordt nagedacht. Volgens Kotaku heeft een woordvoerder van Google verteld dat het “later” zal verschijnen als feature.

Hetgene wat het dichtst in de buurt komt van 'game sharing' is Family Sharing, wat ouders toelaat te controleren wat hun kinderen allemaal uitspoken op Stadia. Dat betekent niet dat mensen in hetzelfde huishouden games met elkaar kunnen delen. Andrey Doronichev, Stadia’s director of product legt uit: “Het (family sharing) is een hoge prioriteit voor ons die we begin komend jaar willen uitbrengen.”

stadia comp

Hoe zit het dan met de Buddy Pass die eigenaars van de Founder's Edition aan iemand cadeau kunnen doen? De Buddy Pass is een uitnodiging om iemand drie maanden Stadia te geven, alleen blijken de passen pas twee weken na de launch (van 19 november red.) beschikbaar te zijn.

Het addertje onder het gras is echter dat diegene aan wie de Buddy Pass wordt gegeven, wel over een Chromecast en controller moet beschikken om er ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken. Wat denk jij van game sharing? Is het iets uit het verleden of is het niet weg te denken bij videogames?

stadia comp

Heb je de beste Black Friday-deals al bekeken die Google voor Pro-abonnees houdt? Ook is er bekend dat de Nvidia Shield mogelijk ondersteuning voor Stadia krijgt en hier kan je lezen wat er gebeurt als je middenin een game de verbinding verliest.

Zit jij al in onze Facebook-groep? Kom er snel bij via deze link!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!