Cover-afbeelding

Google Stadia: Wat gebeurt er met games als je abonnement afloopt

Google Stadia is drie dagen uit en Google heeft bekendgemaakt wat er gebeurt met je Stadia-games wanneer je abonnement verloopt.

Waar je voor betaalt is van jou

Google Stadia is uitgebracht via de Founder's Edition en gebruikers willen graag weten hoe het precies zit met eigendom van games. De dienst werkt namelijk via een abonnement, dat gebruikers in staat stelt om de dienst te gebruiken. Daarnaast moeten games nog wel apart worden aangekocht, bekijk de prijzen hier.

Dat doet de vraag rijzen “Wat gebeurt er met mijn games als mijn abonnement afloopt?” via Reddit reageerde GraceFromGoogle op die vraag met het volgende statement:

“Hey allemaal, het lijkt erop dat er onduidelijkheid heerst over games. Gratis games die je via Stadia Pro kan claimen, zullen niet beschikbaar zijn wanneer je abonnement afloopt. Games die je hebt gekocht met of zonder korting blijven van jou zelfs wanneer je Stadia Pro-abonnement verloopt of wordt stopgezet.”

Dat is duidelijke taal en betekent dat de gratis games écht een bonus zijn voor mensen met een Stadia Pro-abonnement, zoals we dat kennen bij PlayStation Plus of Xbox Live. Wist jij trouwens dat Amazon ook een cloud gaming-dienst gaat lanceren in 2020? Verder kan je hier de 'input latency' bekijken die door een Nederlandse Stadia-gebruiker werd gedeeld op Reddit. Check ook de 5 games die wij missen op Stadia.

Wat denk jij van het Stadia Pro-abonnement? Is het de extra euro's waard of is een Base-abonnement voldoende? Laat het ons weten in de reacties hieronder of laat je mening achter via de Facebook-groep.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke143 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!