Cover-afbeelding

GRID heeft op Google Stadia een exclusieve multiplayer-modus

Racegame GRID van Codemasters (F1 games) komt uit op Google Stadia en heeft een exclusieve multiplayer-modus die die tot wel veertig auto’s ondersteund.

Chaos op het circuit

GRID hoort niet bij de games die Google Stadia op de release van 19 november zal bevatten, maar komt wel nog dit jaar uit op de gamestreamingdienst. Er is bevestigd dat er een exclusieve mode komt op de Stadia-variant van de racegame die tot veertig auto's tegelijk laat racen. “Op andere hardware is dat gewoon niet mogelijk”, vertelt Mark Green, hoofd van ontwikkeling bij GRID, aan WCCFTech.

De verschillen in techniek tussen Stadia en andere hardware consoles is niet in de minste mate te voelen in multiplayer-games en -gamemodes. “De grootste aanpassing was wellicht het streamen”, vertelt Green, “de mogelijkheid dat Stadia zo snel met een andere Stadia kan praten, maakt multiplayer helemaal anders. We ontwikkelden een nieuwe mode voor GRID waar tot maar liefst 40 spelers tegelijk in kunnen racen.”

stadia codemasters GRID

Vooruitblik

Later ging de ontwikkelaar nog verder dat de multiplayer-modus “pas het begin” is van wat Stadia in huis heeft. We moeten nog afwachten wat het volledige potentieel van Stadia kan worden in een wereld die battle royale games met honderd spelers kan ondersteunen op mobiele apparaten. Het is wel alvast een mooie vooruitblik op de multiplayer-mogelijkheden die de streamingdienst voor games te bieden heeft.

Lees hier over het onderzoek dat Google doet naar gebruikersdata van Stadia-spelers en in een interview vertelde Jade Raymond dat de 'eerste grote Stadia-game volgend jaar uitkomt'.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke145 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!