Cover-afbeelding

Google wil dit jaar meer dan 120 games aan Stadia toevoegen

Google heeft bekend gemaakt dat het dit jaar meer dan 120 games waaronder 10 exclusieve titels aan het aanbod van Stadia wil gaan toevoegen.

120 games

Google maakt via het Stadia Community Blog de belofte dat Stadia-gamers dit jaar toegang hebben tot meer dan 120 games. Er komen ook tien exclusieve titels naar Stadia en deze zullen in de eerste helft van 2020 beschikbaar komen. Google zal binnenkort meer nieuws bekend maken over de nieuwe games.

Google meldt verder dat er in het eerste kwartaal meer op stapel staat voor Stadia. Zo komt er nieuwe mogelijkheden voor het gamen in de browser:

> Ondersteuning voor 4k-gaming

> Meer mogelijkheden voor de Google Assistent

> Draadloos gamen met de Stadia-controller

Lees ook:

Ondersteuning voor meer smartphones

Daarnaast komt er ondersteuning voor meer smartphones zodat Stadia-games ook op andere telefoons dan de Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a en Pixel 4 gespeeld kunnen worden. Vandaag werd al bekend dat Google hiervoor op verschillende apparaten (iOS en Android) aan het testen is.

Google lanceerde Stadia in november van 2019 met 22 games. Inmiddels zijn dat er 42. Voor dit jaar zijn er al een aantal nieuwe games aangekondigd, waaronder Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, DOOM:Eternal en Cyberpunk 2077. De gehele lijst met games die we vanaf volgende maand op Stadia kunnen verwachten, vind je hier.

ghost recon breakpoint

  • Claudia Rahanmetan

    Claudia Rahanmetan14 artikelen

    Ik leef voor Android, sushi en gif'jes.