Cover-afbeelding

Stadia-games: in deze kwaliteit kun je ze momenteel streamen

Google Stadia is de streamingdienst voor videogames, maar hoe draaien die games in de cloud? Welke kwaliteit kan de dienst aan? Een Reddit-gebruiker gaf ons een lijst.

Kwaliteit boven kwantiteit

Google Stadia is een paar weken uit via de Founder's Edition en daarna werd de Premiere Edition ook verscheept naar gebruikers. Beide versies kun je zien als een soort 'zachte launch' van de dienst die in 2020 voor iedereen uitkomt. Momenteel is er een mooie selectie aan games beschikbaar om te streamen, maar dat kan niet allemaal in 4K, dat ligt volgens Google aan de ontwikkelaars. Welke game is dan in welke kwaliteit te streamen?

Google Stadia

Kwaliteit streams per game

Reddit-gebruiker u/DenowRammy maakte een lijst met de 22 beschikbare games bij de launch en in welke kwaliteit deze te spelen zijn. Het resultaat zie je hieronder:

1080p 60 fps:

Destiny 2

Rage 2

4K 30 fps:

Metro Exodus

Attack on Titan 2: Final Battle

Assassin's Creed Odyssey

Shadow of the Tomb Raider

4K 60 fps:

Kine

Just Dance 2020

Samurai Shodown

Trials Rising

GRID

Thumper

Mortal Kombat 11

Andere:

1080p30: Final Fantasy XV (eigenlijk 60, maar met verdubbelde frames)

1440p30: Red Dead Redemption 2

3.5k60: Farming Simulator 2019 (Komt direct van de ontwikkelaar en is net boven 1800p aldus ClawTarget)

Onvoldoende gegevens beschikbaar:

30 fps: Gylt

60 fps: Wolfenstein: Youngblood

Geen Data maar we denken dat het in 4K draait wegens Shadow of the Tomb Raider. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, Tomb Raider DE

Voor NBA 2K20 en Football Manager 2020 is er vooralsnog onvoldoende data beschikbaar.

destiny 2 crucible

Ook al draaien niet alle games in 4K, lijkt dat wel het doel te zijn voor Stadia en komende games. Er werden trouwens al nieuwe studio's geopend die aan games voor de streamingdienst gaan werken en GYLT is de eerste exclusieve Stadia-game in het aanbod. Wat denk jij van de prestaties van de games? Wat valt je op? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke94 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!