Cover-afbeelding

Farming Simulator 19 op Google Stadia heeft cross play met pc

Farming Simulator 19 op Google Stadia wordt vanaf 1 december een gratis game voor gebruikers met een pro-abonnement en het spel heeft cross play met pc, dat meldt de ontwikkelaar op Reddit.

Farming Simulator 2019

Recent kondigde Google twee nieuwe, gratis Stadia Pro-games aan die beschikbaar zijn voor spelers vanaf 1 december. Het gaan op Farming Simulator 2019 en Tomb Raider: Definitive Edition.

Een Farming Simulator-ontwikkelaar van GIANTS Software heeft op Redditbevestigd dat Farming Simulator 19 als gratis game beschikbaar komt voor mensen met een Google Stadia-pro abonnement. De game ondersteunt cross play-functionaliteit met de pc-versie, dus Stadia-spelers kunnen samenspelen met vrienden die de pc-game bezitten.

Cross play

Er zijn momenteel geen modificaties mogelijk op Stadia, en je kan dus alleen met je pc-vrienden samenspelen zolang de multiplayer-games geen mods of DLC-content bevatten, tenzij je de DLC-content eveneens bezit.

De ontwikkelaar voegt eraan toe dat de game draait volgens deze instellingen: “3.5K HDR, 60 fps en maximale grafische instellingen.” Farming Simulator werkt dus ook niet met een 4K-resolutie op Stadia, dat is een probleem waar Google eerder al meer over vertelde.

Sinds kort kan je een vriend via de Buddy Pass drie maanden Stadia-pro cadeau doen. Dan kan je samen boeren, schatten zoeken in mysterieuze graven en veel meer. Een compleet overzicht van alle beschikbare games vind je hier. Lees ten slotte alles over het delen van games op Google Stadia.

Ben jij tevreden met de games die aan Stadia Pro zijn toegevoegd, en hoop jij ook meer games met cross play te mogen verwelkomen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen in de PlayStadia-groep op Facebook.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke82 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!