F1 2020 Review: Ook op Stadia de beste F1 game tot nu toe

F1 2020 Review: Ook op Stadia de beste F1 game tot nu toe

Een nieuwe seizoen van F1 is begonnen, dit betekent dan ook direct een nieuwe F1 van Codemasters, de ontwikkelaars van onder andere Dirt en Grid. Ieder jaar komt Codemasters met een nieuwe F1 game en proberen ze wat nieuws, vorig jaar was dat de toevoeging van F2. Dit jaar probeerde Codemaster iets heel anders, is het genoeg om de game “vers” te houden?

Je F1 carriere begint hier

Zoals ieder jaar in F1 is de career modus aanwezig. Wat is er veranderd ten opzichte van F1 2019? Weinig, de teamkleuren en coureurs zijn uiteraard voorzien van een update en de nieuwe circuits zijn toegevoegd, hallo Zandvoort! Vorige jaar heeft Codemasters F2 toegevoegd en ook dit jaar is de F2 aanwezig.

In F1 2020 begin je wederom als een rookie in de F2, die zich omhoog werkt naar een F1 coureur. Heb je geen interesse in het seizoen van F2? Geen probleem, het is mogelijk om deze over te slaan.

Wanneer je toegelaten bent tot het F1 kampioenschap kun je kiezen voor welk team je wenst te race, uiteraard ging ik voor Red Bull.

De standaard career modus biedt weinig nieuws, je kiest uit een bestaand team en wil de top bereiken. Deze modus is dan ook echt voor de casual F1 fans die graag in de stoel van Max Verstappen willen zitten.

Nieuw dit jaar is My Team, waarin je de rol van eigenaar en coureur bekleed. Spelers zijn dus de baas over een elfde team op de grid en je bepaalt de koers van je eigen renstal. Daarbij kies je teamgenoten, het uiterlijk en de motor van je F1 bolide. Zo werd PlayStadia Racing geboren.

In My Team begin je onderaan de ladder. Het zal aan het begin dus niet mogelijk zijn om piloten als Hamilton of Verstappen aan je team toe te voegen. Geld en sponsoren spelen een belangrijke rol, mocht je over enkele miljoenen beschikken zou je uiteraard Hamilton kunnen kopen. Geld moet voornamelijk worden gebruikt om de auto te ontwikkelen en iedereen tevreden te houden.

Zoals eerder aangegeven spelen sponsoren een grote rol, deze zorgen voor de inkomsten van je team. Je moet hier wel wat voor doen in de vorm van sponsordoelen. Kom bijvoorbeeld drie keer op het podium te staan of zet vijf keer te snelste tijd neer. Met het geld dat je verdient kun je het hoofdkwartier upgraden en daarbij ook de verschillende afdelingen zoals de aerodynamica-afdeling. Het geld kan uiteraard ook gebruikt worden voor een nieuwe teamgenoot, maar is deze niet tevreden met jouw team zal hij uiteindelijk snel afscheid nemen en naar een ander team vertrekken.

Ik vind het ontzettend gave toevoeging aan F1 2020, in mijn optiek is dit de modus die je als eerste moet doen. Wil je echter gewoon lekker kunnen racen en niet bezig zijn met team management, dan is My Team niet de modus voor jou.

Terug van weggeweest 

Een missende feature in F1 2019 en eigenlijk veel andere Games is toch wel het bekende split-screen. Het is dan ook een verrassende move van Codemaster om deze te hebben toegevoegd aan 2020, maar ik klaag niet. Ook is er een casual modus toegevoegd die de game in een wel heel toegankelijke racegame verander. Wil je dus een lekker potje kunnen racen tegen vrienden, het kan met F1 2020.

Het loopt niet altijd even lekker

Op grafisch gebied is er weinig veranderd. De vernieuwing ten opzichte van 2019 is minimaal. Wat mij vooral opviel is de slijtage aan de banden, dit ziet er wel beter uit. Je hoeft dus niet altijd naar het percentage te kijken maar kan aan de hand van de slijtage wel goed zien hoe je banden er aan toe zijn, uiteraard zou ik niet het advies van je pit negeren!

Ook aan het geluid is er weinig veranderd, al had ik het gevoel het verschil tussen de motoren beter te kunnen horen. De game draait nog altijd op een stabiele 60FPS.

Wat mij nog steeds stoort zijn toch wel filmpjes, dit kan en moet beter in mijn optiek. De filmpjes draaien niet altijd op 60FPS en de lip sync is gewoon ronduit slecht, zeker als je de game in het Nederlands speelt. Enkele keren toen ik vragen moest beantwoorden was de journaliste nog aan het praten maar bewogen de lippen niet meer. Dit alles geeft de filmpjes een erg stijf gevoel.

Stadia-ervaring

Ik heb F1 2020 enkel op Stadia dus het 1-op-1 vergelijken met een andere platform is niet mogelijk. Wel beschik ik over F1 2019 voor de PS4. Beide games draaien soepel en op een stabiele 60FPS, ook op grafisch gebied zit er geen noemenswaardig verschil tussen beide versies.

Wel is er een groot verschil is dat is multiplayer, het is erg moeilijk een online sessie te vinden op Stadia. Mocht je dus veel online spelen is dit wellicht niet de meest geschikte versie van F1, maar voor de F1 fans die gewoon lekker willen scheuren is dit de meest toegankelijke versie omdat je geen dikke PC of console hoeft aan te schaffen. Codemasters zou dit echter kunnen oplossing via cross-play.

Conclusie

Ben je een echte F1 fan die al enkele jaren geen F1 game heeft gekocht en wil je graag met je eigen team aan de slag is dit zeker een must buy! Heb je 2019 thuis en speel je deze game nog dagelijks en heb je weinig interesse in My Team dan zou je kunnen wachten op een aanbieding, zeker omdat er buiten My Team weinig is veranderd. Ben je op zoek naar leuke racegame om samen met je vrienden onderuit gezakt op een bank te kunnen spelen, is dit zeker een aanrader.

Pluspunten

+ Zandvoort

+ My Team

+ Erg toegankelijk

+ Split screen

Minpunten

- Grafisch weinig veranderd

- Buiten My Team modus weinig vernieuwingen

Score: 9

Lees meer over:
Reviews

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

Gameplay trailer voor Figment 2

Sinds kort kunnen we genieten van Figment op Stadia, de game is sinds deze maand zelfs onderdeel van Stadia Pro. Dat het twee...

Monster Jam Steel Titans 2 aangekondigd

Eén van de Stadia Pro titels van december was Monster Jam Steel Titans. Mocht je geen genoeg van deze titel kunnen krijgen, d...

Lees meer

Net binnen

Gameplay trailer voor Figment 2

Sinds kort kunnen we genieten van Figment op Stadia, de game is sinds deze maand zelfs onderdeel van Stadia Pro. Dat het twee...

Monster Jam Steel Titans 2 aangekondigd

Eén van de Stadia Pro titels van december was Monster Jam Steel Titans. Mocht je geen genoeg van deze titel kunnen krijgen, d...

Nieuwe features ontdekt in versie 2.52 van Stadia app

De website 9to5Google ontleed regelmatig nieuwe versies van Android apps in hun APK Insight rubriek. Hierdoor kunnen ze vaak...

Meerdere hotfixes voor Orcs Must Die! 3

Het is al enige tijd stil rondom Orcs Must Die! 3. Dit terwijl de ontwikkelaars achter de schermen hard aan het werk zijn. In...

State Share details voor Hitman 3 bekendgemaakt

Deze week ligt Hitman 3 in de (digitale) schappen. Ook op Stadia kunnen we vanaf het eerste moment genieten van deze derde ga...

Lees meer