Cover-afbeelding

DOOM Eternal komt deze maand uit op Stadia

DOOM Eternal zal deze maand op Google Stadia verschijnen op dezelfde datum als dat op andere platforms gebeurt, dat maakt Bethesda bekend.

DOOM is nabij

Bethesda heeft in een blogpostbekendgemaakt dat DOOM Eternal deze maand uitkomt op de Xbox One, PlayStation 4, PC via Bethesda.net en Steam, en ook op Google Stadia. De post gaat verder met het opsommen van de kwaliteit waarin de nieuwe DOOM game gestreamd kan worden.

Het komt hierop neer, DOOM Eternal is niet in 4K te spelen op Stadia, niet in native 4K in ieder geval. Het is in de plaats daarvan een upscale van 1800p naar 2160p op een 4K televisie of monitor. Als je DOOM Eternal speelt op een scherm met 1080p zal de game daarin draaien, beide resoluties moeten volgens de post aan 60fps draaien, zonder probleem.

Dat betekent dat net als bij andere triple A games, zoals Destiny 2 en Red Dead Redemption 2, ook DOOM een upscaled-versie hanteert.

doom eternal stadia release

DOOM Eternal komt officieel uit op 20 maart 2020 en ondersteunt High Dynamic Range op Stadia, wat de kleuren intenser maakt en naast Eternal zal DOOM 64 ook verschijnen op de 20e. Die klassieke DOOM game is een pre-order-bonus voor andere platforms dus we weten nog niet zeker of Stadia-gebruikers die er bij zullen krijgen.

In ander nieuws over Google's streamingdienst voor videogames krijgen eigenaren van een Chromecast Ultra een gratis proefperiode voor Stadia en lees je hier onze guide om Stadia op een Chromebook te kunnen draaien. Ook opende Stadia een nieuwe, oorspronkelijke studio in Los Angeles om first-party games te ontwikkelen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke142 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!