Cover-afbeelding

Cyberpunk 2077 uitgesteld naar september

Cyberpunk 2077 is met ruim vijf maanden uitgesteld naar een release in september dat meldt CD Projekt RED. Eerst moest de game op 16 april verschijnen.

Van uitstel hopelijk geen afstel

Cyberpunk 2077 is één van de meest geanticipeerde gametitels van 2020 en de ontwikkelaar CD Projekt RED (The Witcher-games) heeft nu een vertraging van ruim vijf maanden aangekondigd. Dat betekent dat de releasedatum van 16 april 2020 verschoven is naar 17 september 2020, dat laat de Poolse studio weten via Twitter.

keanu reeves

Als reden geeft de studio dat “de game wel afgewerkt én speelbaar is, maar dat er nog veel werk aan de winkel is om Night City perfect te maken. De stad is enorm, zit vol met verhalen, content en plaatsen om te verzoeken, maar wegens de grootte en de complexiteit van dit alles, hebben we meer tijd nodig om te testen, af te werken en te polijsten”, aldus de studio.

“We willen dat Cyberpunk 2077 ons beste werk wordt van deze generatie en door de release uit te stellen krijgen we de nodige maanden om alles tip top in orde te brengen”, wordt besloten.

Cyberpunk 2077 van CD Projekt RED is een role playing game met onder meer een personage erin dat door Keanu Reeves (The Matrix-trilogie, de John Wick-films, Bill & Ted) wordt gespeeld. Je stapt in de schoenen van een inwoner van Night City in een dystopische toekomst. Grote corporaties leiden de wereld en op straat zijn het criminele bendes die de macht hebben, jij stapt in first-person deze wereld in, die gebaseerd is op de tabletop-game Cyberpunk 2020.

CD Projekt RED meldde eerder al dat Cyberpunk 2077 niet voor de volgende generatie van consoles is, maar voor de huidige. Dat betekent dat de game zal verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

Voor meer over Stadia lees je hier wat de manier is om crossplay te kunnen spelen met de dienst en zag je dat er een tool wordt ontwikkeld voor ontwikkelaars om immersie te vergroten?

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke167 artikelen

    City builder in hart en nieren, fan van immersieve open-world games en een gezonde obsessie voor esports en competitief gamen. Enthousiast voor Stadia omdat zijn harde schijf vol staat!