Cover-afbeelding

Achievements beschikbaar op Google Stadia

Eindelijk kunnen we laten zien wat we allemaal hebben bereikt in een game.

Mijlpalen in games worden nu vastgelegd

Het moge duidelijk zijn dat er nog steeds verschillende basisfunctionaliteiten aan Stadia worden toegevoegd. De meest recente toevoeging zijn de Achievements. Google heeft al lange tijd aangegeven dat deze er zouden komen, maar het is nu mogelijk om de voortgang van je game en bijzondere prestaties bij te houden.

Op elk ander platform zijn achievements een manier om te vergelijken hoe goed je bent ten opzichte van andere spelers. Bij de lancering van Stadia bleek dit een functie te zijn die gebruikers ontzettend graag willen hebben. Nu heeft Google deze daadwerkelijk toegevoegd.

Achievement

Een achievement is een digitaal bewijs dat je een vooraf bepaald deel van een game hebt gehaald. Denk daarbij aan het spelen van het hoofdverhaal van een bepaalde game of een hele specifieke opdracht. Zo kan het zijn dat je in Assassins Creed: Odyssey je 'wanted level' naar de maximale hoogte moet krijgen of simpelweg level 50 moet bereiken. Naast het aantonen hoe goed je bent in een game heeft een achievement geen meerwaarde.

  • Sven Rietkerk

    Sven Rietkerk7 artikelen